"JADŁOSPIS"

WAŻNE - dotyczy opłat za obiady.


Dyrekcja Zespołu Szkół nr 29 informuje, że w związku z przejściem placówki do Bydgoskiego Biura Finansów Oświatowych, opłaty za obiady powinny być uiszczone do 10 dnia każdego miesiąca.
Jednocześnie informujemy, że długotrwała nieobecność nie jest jednoznaczna z odliczeniem kosztu obiadu.
Nieobecność dziecka na obiedzie należy zgłaszać danego dnia do godz. 8:00, w przeciwnym razie obiad nie będzie odliczony.

Wysokość opłat za obiady: Czerwiec - 48 zł (16 ob. x 3 zł)

UWAGA

 

OD MIESIĄCA WRZEŚNIA 2016 ROKU
NALEŻNOŚCI ZA OBIADY OPŁACANE SĄ
TYLKO PRZELEWEM NA KONTO:

07 1240 6452 1111 0010 4803 2000


                                                      Tytułem: opłata za obiady/miesiąc/imię i nazwisko ucznia/ nr obiadowy

                                                                 Opłaty należy uiścić do dnia 10 każdego miesiąca.

Zgodnie z rozporządzeniem UE z dn. 13.12.2014 r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)  

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy,.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 

Poniedziałek 11.06.2018

Krupnik z ziemniakami.

Makaron w sosie jogurtowo-truskawkowym. Banan(1,3,7)

  Wtorek  12.06. 2018

Kotlet schabowy, ziemniaki puree z koprem.

Mizeria. Nektarynka. Sok ze słomką. (1,3,7)

Środa 13.06.2018

Potrawka z indyka w sosie serowo-śmietanowym, ryż na sypko.

Warzywa gotowane. Czereśnia. Sok jabłkowy .(1,3,7)

Czwartek 14.06.2018

Rosół z makaronem i zieloną pietruszką.(Pani Basi)

Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, fasolka z bułką tartą .Ciastko owsiane.(1,3,7)

Piątek 15.06.2018

Ryba po japońsku, ziemniaki. Pomarańcz. Woda n/g.(1,3,4,7)

 

 

Poniedziałek 18.06.2018

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, ziemniaki, ogórek małosolny .

Banan. Herbata owocowa (1,3,7)

Wtorek 19.06.2018

Eskalopki, ziemniaki, surówka porowa. Truskawka.

Sok jabłkowy (1,3,7)

Środa 20.06.2018

Zupa gołąbkowa z ryżem

Placuszki z jabłkiem. Chrupki kukurydziane. Gruszka.(1,3,7)

 Czwartek 21.06.2018   

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym, kasza gryczana.

Marchewka z groszkiem. Arbuz. Woda n/g (1,3,7)

Piątek 22.062018

Zupa fasolowa z ziemniakami. Parówka.

Bułka. Pomidorki koktajlowe.

(1,3,7)

 

 

 

DZIEŃ

ŚNIADANIE I

ŚNIADANIE II

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

11.06.2018

Pieczywo mieszane z masłem , szynką z liściem i sałatą. Ogórki plasterki .Herbata z cytryną( 1,3,7)

Jogurt owocowy(7)

Krupnik z ziemniakami.

Makaron w sosie jogurtowo-truskawkowym. Banan Sok jabłkowy (1,3,7)                        

Bułka z serkiem topionym. Herbata owocowa. Crispy truskawkowe(1,3,7)

Wtorek

12.06.2018

Pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym i pomidorem. Gruszka. Kakao/herbata

(1,3,4)

Chrupki kukurydziane. Sok ze słomką.

Zupa pieczarkowa z makaronem. Kotlet schabowy, ziemniaki puree z koprem.

Mizeria. Nektarynka. Herbata owocowa (1,3,7)

 

Bułka z szynką. Herbata owocowa. Jabłko(1,3,7)

Środa

13.06.2018

Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą sopocką i sałatą. Papryka paski. Herbata z cytryną. (1,3)

Kaszka manna z sosem truskawkowym(7)

Zupa cebulowa z ziemniakami . Potrawka z indyka w sosie serowo-śmietanowym, ryż na sypko.

Warzywa gotowane. Czereśnia. Sok jabłkowy .(1,3,7)

 

Jogurt owocowy(7)

Czwartek

14.06.2018

Pieczywo mieszane z masłem ,pastą z makreli wędzonej i ogórkiem kiszonym Banan. Herbata z cytryną (1,3,4,7)

Płatki kakaowe z mlekiem.

Rosół z makaronem i zieloną pietruszką.(Pani Basi)

Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, fasolka z bułką tartą .Winogrono. Sok pomarańczowy(1,3,7)

Placuszki z jabłkiem, herbata.(1,3,7)

Piątek

15.06.2018

Bułka mleczna z dżemem. Ananas. Zupa owsiana (1,3,7)

Budyń z sosem malinowym (1, 7)

Zupa neapolitańska z makaronem.

Ryba po japońsku, ziemniaki. Pomarańcz. Woda n/g.(1,3,4,7)

 

 

Chrupki kukurydziane, sok jabłkowy. Gruszka.