"JADŁOSPIS"

WAŻNE - dotyczy opłat za obiady.


Dyrekcja Zespołu Szkół nr 29 informuje, że w związku z przejściem placówki do Bydgoskiego Biura Finansów Oświatowych, opłaty za obiady powinny być uiszczone do 10 dnia każdego miesiąca.
Jednocześnie informujemy, że długotrwała nieobecność nie jest jednoznaczna z odliczeniem kosztu obiadu.
Nieobecność dziecka na obiedzie należy zgłaszać danego dnia do godz. 8:00, w przeciwnym razie obiad nie będzie odliczony.

Wysokość opłat za obiady: Wrzesień - 45 zł (15 ob. x 3 zł)

UWAGA

 

OD MIESIĄCA WRZEŚNIA 2016 ROKU
NALEŻNOŚCI ZA OBIADY OPŁACANE SĄ
TYLKO PRZELEWEM NA KONTO:

07 1240 6452 1111 0010 4803 2000


                                                      Tytułem: opłata za obiady/miesiąc/imię i nazwisko ucznia/ nr obiadowy

                                                                 Opłaty należy uiścić do dnia 10 każdego miesiąca.

Zgodnie z rozporządzeniem UE z dn. 13.12.2014 r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)  

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy,.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Znalezione obrazy dla zapytania jadłospis

 

                                                                                                                                                 

Poniedziałek 24.09.2018

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Naleśniki z konfiturą wiśniową i twarogiem. Nektaryna.

Wtorek 25.09.2018

Zrazy mielone po Poznańsku, ziemniaki . Buraczki. Baton pełnoziarnisty. Woda/g.

Środa 26.09.2018

Żurek z ziemniakami, jajkiem i białą kiełbasą. Bułka. Deser Zuzia.

Czwartek 27.09.2018

Kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych, ziemniaki .Surówka wielowarzywna.

 Winogrono. Napój wiśniowy

Piątek 28.09.2018

Ryba w sosie pieczarkowym, ziemniaki. Warzywa gotowane.

Sok jabłko-marchew.

 

 

Poniedziałek 01.10.2018

Makaron z sosem bolońskim, mięsem , warzywami i serem żółtym.

Mandarynka. Sok jabłkowy.

Wtorek  02.10.2018

De volaje z serem i szynką, ziemniaki puree .

Mizeria. Śliwka. Sok ze słomką.

Środa 03.10.2018

Zupa pizza z serem żółtym.

Placuszki z jabłkiem. Baton zbożowy z żurawiną.

Czwartek 04.10.2018

Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki.

Banan. Sok jabłkowy

Piątek 05.10.2018

Zupa pomidorowa z makaronem.

Śledź ze śmietaną , ogórkiem i jabłkiem, ziemniaki. Pomidorki czerry.

 

 

 

 

DZIEŃ

ŚNIADANIE I

ŚNIADANIE II

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

24.09.2018

Pieczywo mieszane z masłem szynką wiejską i  papryką. Jabłko. Herbata z cytryną.(1,3,7)

Jogurt owocowy(7)

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Naleśniki z konfiturą wiśniową i twarogiem. Banan. Sok jabłkowy( 1,3,7)

Wafle naturalne i sok Kubuś.

Wtorek

25.09.2018

Pieczywo mieszane z masłem pastą twarogową z rzodkiewką i szczypiorkiem. Pomidorki czerry. Kakao/herbata.(1,3,7)

Koktajl malinowy Chrupki kukurydziane.(7)

Zupa brokułowa z makaronem . Zrazy mielone po Poznańsku, ziemniaki . Buraczki. Kiwi. Woda/g.

(1,3,7)

Bułka z szynką i ogórkiem. Jabłko. Herbata.(1,3,7)

Środa

26.09.2018

Pieczywo mieszane z masłem kiełbasą krakowską i ogórkiem.

Ananas. Kawa inka (1,3,7)

Wafle naturalne. Sok Kubuś.

Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą. Gnochi z sosem truskawkowo-jogurtowym. Gruszka. Herbata owocowa.(1,3,7)

Jogurt owocowy (7)

Czwartek

27.09.2018

Pieczywo mieszane z masłem i serkiem topionym/ szynką konserwową i pomidorem. Herbata z cytryną. Gruszka(1,3,7)

Kisiel z truskawkami

Rosół na wywarze mięsnym z warzywami i makaronem. Kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych, ziemniaki .Surówka wielowarzywna.

Winogrono. Napój wiśniowy (1,3,7)

Bułka z serem i pomidorem. Jabłko. Herbata. (1,3,7)

Piątek

28.09.2018

Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem Ogórek plasterki. Herbata z cytryną.(1,3,4,7)

Płatki czekoladowe z mlekiem Jabłko(1,3,7)

Zupa cebulowa z makaronem. Ryba w sosie pieczarkowym, ziemniaki. Warzywa gotowane. Sok pomarańczowy. (1,3,4,7)

 

 

Placuszki z jabłkiem. Herbata(1,3,7)