"JADŁOSPIS"

WAŻNE - dotyczy opłat za obiady.


Dyrekcja Zespołu Szkół nr 29 informuje, że w związku z przejściem placówki do Bydgoskiego Biura Finansów Oświatowych, opłaty za obiady powinny być uiszczone do 10 dnia każdego miesiąca.
Jednocześnie informujemy, że długotrwała nieobecność nie jest jednoznaczna z odliczeniem kosztu obiadu.
Nieobecność dziecka na obiedzie należy zgłaszać danego dnia do godz. 8:00, w przeciwnym razie obiad nie będzie odliczony.

Wysokość opłat za obiady: styczeń - 66 zł (22 ob. x 3 zł)

UWAGA

 

OD MIESIĄCA WRZEŚNIA 2016 ROKU
NALEŻNOŚCI ZA OBIADY OPŁACANE SĄ
TYLKO PRZELEWEM NA KONTO:

07 1240 6452 1111 0010 4803 2000


                                                      Tytułem: opłata za obiady/miesiąc/imię i nazwisko ucznia/ nr obiadowy

                                                                 Opłaty należy uiścić do dnia 10 każdego miesiąca.

Zgodnie z rozporządzeniem UE z dn. 13.12.2014 r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)  

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy,.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 

Dla szkoły

 

Poniedziałek 29.01.2018

Makaron w sosie bolońskim z warzywami i serem żółtym. Banan. (1,3,7)

Sok jabłkowy.

Wtorek 30.01.2018

Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria. Mandarynka. Woda z cytryną. (1,3,7)

Środa 31.01.2018

Barszcz czerwony z makaronem zabielany śmietaną.

Kluski ziemniaczane z boczkiem i kapustą kiszoną. Mus owocowy. (1,3,7)

Czwartek 01.02.2018

Kurczak w sosie serowo-śmietanowym z pieczarkami, ryż, surówka koperkowa.

Jabłko. Herbata owocowa. (1,7)

Piątek 02.02.2018

Ryba smażona, ziemniaki , surówka z białej rzepy i marchwi. Kompot z jabłek(1,3,4,7)

 

 

Poniedziałek 05.02.2018

Gulasz po węgiersku , kasza jęczmienna, ogórek konserwowy .Pomarańcz. (1,7)

Wtorek  06.02.2018

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym, makaron rurki . Marchew kostka

Kiwi. Woda z cytryną(1,3,7)

Środa 07.02.2018

Zupa wiejska z ziemniakami.

        Ryż gotowany na mleku z musem jabłkowym. Winogrono (1,3,7)

  Czwartek 08.02.2018

                                                                                                                       Pieczeń rzymska, ziemniaki. Buraczki.

                                                                                                                               Sok jabłkowy. (1,3,7)

                                                                                                                                      Piątek 09.02.2018

Zupa brokułowa z makaronem.

Śledź w śmietanie z ogórkiem kiszonym i jabłkiem, ziemniaki. Pomidorki koktajlowe. (1,3,4,7)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dla przedszkola

JADŁOSPIS

                                                                                          

DZIEŃ

ŚNIADANIE I

ŚNIADANIE II

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

12.02.2018

Pieczywo mieszane z masłem i szczypiorkiem, parówki z szynki 86 % mięsa. Ananas.

Herbata z cytryną.(1,3)

Deser czekoladowy Zuzia. Jabłko(7)

Zupa kalafiorowa z ryżem.

Makaron z sosem bolońskim, mięsem  i  warzywami , serem żółtym .Sok jabłkowy. (1,3,7)

Bułka z serem żółtym i pomidorem, Herbata. Gruszka(1,3, 7)

 

Wtorek

13.02.2018

Pieczywo mieszane z masłem  serem żółtym i sałatą. Pomidorki koktajlowe.    Kakao/Herbata. (1,3,7)

Drożdżówka z śliwką. Woda n/g(1,3,)

Zupa pomidorowa z makaronem. Kotlet drobiowy, ziemniaki z koprem. Mizeria. Jabłko. Herbata owocowa. (1,3,7)

Bułka z dżemem. Kakao. Jabłko

(1, 3,7)

 

Środa

14.02.2018

Pieczywo mieszane z masłem jajecznica. Jabłko.

Herbata z cytryną(1,3,7)

Koktajl malinowy. Wafle ryżowe. Gruszka. (1, 7)

 

Zupa brokułowa z makaronem. Ryba po grecku, ziemniaki .Banan. Woda n/g. (1,3,4,7)

Kaszka manna z sosem truskawkowym. (1, 7)

 

Czwartek

15.02.2018

Pieczywo mieszane z masłem, szynką konserwową i pomidorem. Papryka paski. Kakao/herbata. (1,3,7)

Budyń z sosem truskawkowym.

(1, 7)

Rosół z makaronem i zieloną pietruszką. Gołąbki  z mięsem w sosie pomidorowym, ziemniaki z koprem. Winogrono.

 Herbata owocowa. (3,7)

Bułka z wędliną i pomidorem, herbata. Ogórek plasterki.

(1, 3,7)

 

Piątek

16.02.2018

Pieczywo mieszane z masłem i dżemem. Zupa mleczna z płatkami ryżowymi. Banan. Herbata(1,3,7)

Kisiel z truskawkami.

Zupa jarzynowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy z warzywami, kasza jęczmienna. Surówka koperkowa.

Jabłko. Woda n/g. (1,3,7)

 

Deser czekoladowy. Crispy truskawkowe.(7)