"JADŁOSPIS"

WAŻNE - dotyczy opłat za obiady.


Dyrekcja Zespołu Szkół nr 29 informuje, że w związku z przejściem placówki do Bydgoskiego Biura Finansów Oświatowych, opłaty za obiady powinny być uiszczone do 10 dnia każdego miesiąca.
Jednocześnie informujemy, że długotrwała nieobecność nie jest jednoznaczna z odliczeniem kosztu obiadu.
Nieobecność dziecka na obiedzie należy zgłaszać danego dnia do godz. 8:00, w przeciwnym razie obiad nie będzie odliczony.

Wysokość opłat za obiady: Grudzień - 45 zł (15 ob. x 3 zł)

UWAGA

 

OD MIESIĄCA WRZEŚNIA 2016 ROKU
NALEŻNOŚCI ZA OBIADY OPŁACANE SĄ
TYLKO PRZELEWEM NA KONTO:

07 1240 6452 1111 0010 4803 2000


                                                      Tytułem: opłata za obiady/miesiąc/imię i nazwisko ucznia/ nr obiadowy

                                                                 Opłaty należy uiścić do dnia 10 każdego miesiąca.

Zgodnie z rozporządzeniem UE z dn. 13.12.2014 r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)  

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy,.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 

Drodzy rodzice!

W związku z koniecznością zamknięcia roku budżetowego 2018 prosimy :

·       Nie dokonywać wpłat za obiady styczniowe, w grudniu 2018

·       Prosimy o terminową wpłatę do 10.12.1018

·       Prosimy o wpłatę kwoty podanej na naliczeniu za m- c grudzień

( naliczenie wychowawca przekazuję dziecku)

W razie pytań . 52-373-08-78,  695-947-008

Poniedziałek 03.12.2018

Makaron z sosem bolońskim, mięsem, warzywami  i serem żółtym. Grejpfrut

Sok jabłkowy(1,3,7)

  Wtorek  04.12.2018

Eskalopki z kurczaka , ziemniaki puree.

Mix sałat, pomidorki, ogórek z sosem jogurtowym .

Kiwi. Woda z cytryną( 1,3,7)

Środa 05.12.2018

Kurczak z warzywami w sosie słodko- kwaśnym, ryż na sypko, surówka po chińsku. Pomarańcz. Sok jabłkowy(1,3,7)

Czwartek 06.12.2018

Żurek z ziemniakami, jajkiem i białą kiełbasą. Bułka.

 Mikołajek o smaku karmelowym. Mandarynka(1,3,7)

Piątek 07.12.2018

Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.

Ananas. Sok ze słomką(1,3,4,7)

 

Poniedziałek 10.12.2018

Gulasz po węgiersku, kasza jęczmienna, warzywa gotowane. Deser czekoladowy

      Woda n/g(1,3,7)

Wtorek 11.12.2018

Kotlet pożarski, ziemniaki z koprem.

 Surówka koperkowa. Chrupki kukurydziane. Kiwi. Sok jabłkowy( 1,3,7)

Środa 12.12.2018

Grochowa z ziemniakami

Makaron z sosem jogurtowo-truskawkowym. Rogal . Pomarańcza.(1,3,7)

 Czwartek 13.12.2018 

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, ziemniaki.

Surówka wielowarzywna. Baton musli z żurawiną. Mandarynka  Sok pomarańczowy( (1,3,7)

Piątek 14.12.2018

Zupa pomidorowa z makaronem.

Kotlet rybny, ziemniaki, fasolka z bułką tartą. Grejpfrut.

(1,3, 7)

 

 

 

 

DZIEŃ

ŚNIADANIE I

ŚNIADANIE II

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

03.12.2018

Pieczywo mieszane z masłem ,sałatą , kiełbasą szynkową . Rzodkiewka

Kawa inka  (1,3,7)

 

Jogurt owocowy (7)

Zupa jarzynowa z ziemniakami. Makaron z sosem bolońskim, mięsem, warzywami  i serem żółtym. Grejpfrut . Sok jabłkowy( (1,3,7)

 

 

Bułka z serem i pomidorem. Jabłko

Herbata (1,3,7)

Wtorek

04.12.2018

Pieczywo mieszane z masłem ,serem żółtym , sałatą i pomidorem. Jabłko Kakao (1,3,7)

Wafelek ryżowy w polewie malinowej. Sok ze słomką (1,7)

Zupa kalafiorowa z makaronem.  Eskalopki z kurczaka , ziemniaki puree. Mix sałat, pomidorki, ogórek z sosem jogurtowym . Kiwi. Woda z cytryną (1,3,7)

 

 Kisiel z truskawkami.

Środa

05.12.2018

Pieczywo mieszane z masłem pastą z tuńczyka i ogórkiem kiszonym .  Winogrono

Herbata z cytryną (1,3,4,7)

 

Budyń czekoladowy.(7)

Zupa cebulowa z ziemniakami.

 Kurczak z warzywami w sosie słodko- kwaśnym, ryż na sypko, surówka po chińsku. Pomarańcz. Sok jabłkowy (1,3,7)

Bułka z wędliną i ogórkiem. Mandarynka

Herbata (1,3,7)

Czwartek

06.12.2018

Pieczywo mieszane z masłem , polędwicą drobiową i pomidorem . Ogórki plastry. Kawa inka  (1,3,7)

 

Mikołajek czekoladowy i

Herbata owocowa.(5,7)

Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą. Placki ziemniaczane z cukrem. Mandarynka.

Sok ze słomką.(1,3,7)

Wafelek ryżowy w polewie malinowej. Herbata.

Piątek

07.12.2018

Pieczywo mieszane z masłem , twarogiem z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Pomidorki czerry

Herbata z cytryną (1,3, 7)

 

Owsianka z bananem (1,3,7)

Barszcz czerwony  z makaronem. Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.

Ananas. Sok pomarańczowy (1,3,4,7)

 

 

Deser czekoladowy.(7)