"JADŁOSPIS"

WAŻNE - dotyczy opłat za obiady.


Dyrekcja Zespołu Szkół nr 29 informuje, że w związku z przejściem placówki do Bydgoskiego Biura Finansów Oświatowych, opłaty za obiady powinny być uiszczone do 10 dnia każdego miesiąca.
Jednocześnie informujemy, że długotrwała nieobecność nie jest jednoznaczna z odliczeniem kosztu obiadu.
Nieobecność dziecka na obiedzie należy zgłaszać danego dnia do godz. 8:00, w przeciwnym razie obiad nie będzie odliczony.

Wysokość opłat za obiady: LUTY - 60 zł (20 ob. x 3 zł)

UWAGA

 

OD MIESIĄCA WRZEŚNIA 2016 ROKU
NALEŻNOŚCI ZA OBIADY OPŁACANE SĄ
TYLKO PRZELEWEM NA KONTO:

07 1240 6452 1111 0010 4803 2000


                                                      Tytułem: opłata za obiady/miesiąc/imię i nazwisko ucznia/ nr obiadowy

                                                                 Opłaty należy uiścić do dnia 10 każdego miesiąca.

Zgodnie z rozporządzeniem UE z dn. 13.12.2014 r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)  

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy,.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 

Poniedziałek 04.02.2019

Barszcz czerwony z makaronem.

Pierogi z mięsem i cebulką. Ciastko owsiane (1,3,7)

  Wtorek  05.02.2019

Kotlet drobiowy, ziemniaki puree z koprem.

Mizeria. Mandarynka. Sok jabłkowy. (1,3,7)

Środa 06.02.2019

Gulasz po węgiersku z warzywami, kasza jęczmienna,

surówka z ogórka kiszonego i jabłka. Sok pomarańczowy (1,3,7)

Czwartek 07.02.2019

Kurczak a’la gyros z sosem paprykowym, ryż na sypko.

Mix sałat . Jabłko. Woda n/g (1,3,7)

Piątek 08.02.2019

Zupa gulaszowa z ziemniakami.

Placuszki maślane z sosem truskawkowym. Wafle naturalne (1,3,7)

 

 

 

 

Poniedziałek 11.02.2019

Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym.

Placki ziemniaczane z cukrem. Pomarańcz (1,3,7)

Wtorek 12.02.2019

Kotlet pożarski, ziemniaki z koprem, kapusta czerwona gotowana.

Winogrono Woda n/g  (1,3,7)

Środa 13.02.2019

Zupa wiejska z ziemniakami.

Łazanki z szynką konserwową, pieczarkami i kapustą kiszoną. Sok ze słomką (1,3,7)

 Czwartek 14.02.2019

Udo kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka wielowarzywna.

Pomidorki czerry. Herbata owocowa(1,3,7)

 Piątek 15.02.2019

Ryba z sosem pieczarkowym . Mandarynka. Sok jabłkowy (1,3,4,7)

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                        

DZIEŃ

ŚNIADANIE I

ŚNIADANIE II

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

04.02.2019

Pieczywo mieszane z masłem kiełbasą krakowską i  papryką. Jabłko. Herbata z cytryną.(1,3,7

Serek homogenizowany (7)

Barszcz czerwony z makaronem.

Pierogi z mięsem i cebulką. Mandarynka. Herbata owocowa.(1,3,7)

 

Chrupki kukurydziane, gruszka. Herbata

Wtorek

05.02.2019

Pieczywo mieszane z masłem pastą jajeczną i szczypiorkiem. Gruszka .Herbata z cytryną (1,3,7)

Zupa budyniowa z płatkami kukurydzianymi(7)

Zupa krem z groszku zielonego. Kotlet drobiowy, ziemniaki puree z koprem.

Mizeria. Sok jabłkowy. (1,3,7)

Bułka z szynką i ogórkiem. Jabłko. Herbata.(1,3,7)

Środa

06.02.2019

Pieczywo mieszane z masłem , sardelki na ciepło.

Ananas. Kawa inka (1,3,7)

Popcorn, sok Kubuś (1,3,7)

Kapuśniak z ziemniakami. Gulasz po węgiersku z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego i jabłka. Sok pomarańczowy (1,3,7)

Bułka z serkiem topionym Jabłko. Herbata.(1,3,7)

Czwartek

07.02.2019

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym i pomidorem Ogórek plasterki. Kakao (1,3,7)

Drożdżówka z twarogiem. Herbata owocowa(1,3,7)

 Zupa z soczewicy z ziemniakami. Kurczak a’la gyros z sosem paprykowym, ryż na sypko.

Mix sałat . Jabłko. Woda n/g (1,3,7)

 

Wafle naturalne i sok Kubuś.

Piątek

08.02.2019

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli  i ogórkiem kiszonym. Melon .Herbata z cytryną.(1,3,4,7)

Chrupki kukurydziane, banan.

Herbata owocowa

Zupa gulaszowa z ziemniakami.

Placuszki maślane z sosem truskawkowym.

Sok ze słomką(1,3,7)

 

Jogurt owocowy (7)