"JADŁOSPIS"

WAŻNE - dotyczy opłat za obiady.


Dyrekcja Zespołu Szkół nr 29 informuje, że w związku z przejściem placówki do Bydgoskiego Biura Finansów Oświatowych, opłaty za obiady powinny być uiszczone do 10 dnia każdego miesiąca.
Jednocześnie informujemy, że długotrwała nieobecność nie jest jednoznaczna z odliczeniem kosztu obiadu.
Nieobecność dziecka na obiedzie należy zgłaszać danego dnia do godz. 8:00, w przeciwnym razie obiad nie będzie odliczony.

Wysokość opłat za obiady: Kwiecień - 57 zł (19 ob. x 3 zł)

UWAGA

 

OD MIESIĄCA WRZEŚNIA 2016 ROKU
NALEŻNOŚCI ZA OBIADY OPŁACANE SĄ
TYLKO PRZELEWEM NA KONTO:

07 1240 6452 1111 0010 4803 2000


                                                      Tytułem: opłata za obiady/miesiąc/imię i nazwisko ucznia/ nr obiadowy

                                                                 Opłaty należy uiścić do dnia 10 każdego miesiąca.

Zgodnie z rozporządzeniem UE z dn. 13.12.2014 r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)  

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy,.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 

Dla szkoły

 

 Poniedziałek 23.04.2018

Zupa wiejska z ziemniakami. Makaron z sosem jogurtowo-truskawkowym. Banan. (1,3,7)

  Wtorek  24.04.2018

Eskalopki drobiowe, ziemniaki puree z koprem.

Mizeria. Jabłko. Woda z cytryną( 1,3,7)

Środa 25.04.2018

Pieczeń rzymska  w sosie własnym, ziemniaki z koprem.

 Buraczki. Winogrono. Herbata wiśniowa.(1,3,7)

Czwartek 26.04.2018

Potrawka z kurczaka po chińsku, ryż na sypko , surówka z kapusty i marchwi.

Sok pomarańczowy .(1,3,7)

Piątek 27.04.2018

Ryba w panierce, ziemniaki z koprem. Surówka z kiszonej kapusty.

Pomidorki koktajlowe. Woda n/g.(1,3,4,7)

 

 

Poniedziałek 07.05.2018

Makaron z sosem bolońskim ,warzywami i serem żółtym.

Truskawka. Herbata owocowa. (1,3,7)

Wtorek 08.05.2018

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki.

Surówka wiosenna(kapusta, ogórek, papryka, pomidor).

 Mandarynka .Sok jabłkowy(1,3,7)

Środa 09.05.2018

Barszcz czerwony z makaronem. Racuszki drożdżowe z cukrem pudrem.

Mus owocowy. (1,3,7)

 Czwartek 10.05.2018 

Klops smażony, ziemniaki, sałata ze śmietaną. Winogrono. Herbata z cytryną. .( (1,3,7)

Piątek 11.05.2018

Ryba z sosem pieczarkowym, ziemniaki. Surówka koperkowa.

Sok wyciskany jabłko-marchew

(1,3,4,7)

 

                                                                           

 

Dla przedszkola

DZIEŃ

ŚNIADANIE I

ŚNIADANIE II

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

23.04.2018

Pieczywo mieszane z masłem, szynką z liściem, sałatą i ogórkiem. Herbata z cytryną (1,3,7)

Chrupki kukurydziane, sok Kubuś.

Zupa wiejska z ziemniakami. Makaron z sosem jogurtowo-truskawkowym. Banan.

Sok jabłkowy(1,3,7)

Bułka z serem żółtym i pomidorem, Herbata. Gruszka(1,3,7)

 

Wtorek

24.04.2018

Pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym i pomidorem. Ogórki plastry. Kakao/Herbata. (1,3,7)

Kisiel z truskawkami.

Zupa pomidorowa z makaronem. Eskalopki drobiowe, ziemniaki puree z koprem. Mizeria. Jabłko.

Woda z cytryną( 1,3,7)

 

Bułka z masłem i dżemem, herbata owocowa.(1,3,7)

Środa

25.04.2018

Pieczywo mieszane z masłem ,polędwicą sopocką, sałatą i papryką.

Kawa inka (1,3,7)

Gwiazdki cynamonowe z mlekiem. Ananas

(1,7)

Zupa brokułowa z ryżem. Pieczeń rzymska  w sosie własnym, ziemniaki z koprem.

 Buraczki. Winogrono. Herbata wiśniowa.(1,3,7)

Kaszka manna z sosem truskawkowym. (1,7)

Czwartek

26.04.2018

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej i ogórkiem kiszonym. Papryka paski. Herbata z cytryną (1,3,4,7)

Budyń z sosem wiśniowym.( 7)

Zupa szczawiowa z ziemniakami. Potrawka z kurczaka po chińsku, ryż na sypko , surówka z kapusty i marchwi. Gruszka.

Sok pomarańczowy .(1,3,7)

 

Bułka z wędliną i pomidorem, herbata. Ogórek plasterki.

(1,3,7)

 

Piątek

27.04.2018

Pieczywo mieszane z masłem pastą jajeczną ze  szczypiorkiem. Kalarepa.

Herbata z cytryną(1,3,7)

Banan polany gorzką czekoladą. Herbata owocowa.(5)

Zupa pieczarkowa z makaronem. Ryba w panierce, ziemniaki z koprem. Surówka z kiszonej kapusty.

Pomidorki koktajlowe. Woda n/g.(1,3,4,7)

 

Ciastko owsiane, sok jabłkowy (1,3)